انواع دستگاه جوش (توضیحات کامل)

انواع دستگاه جوش جوشکاری را می‌توان به روش‌های مختلفی انجام داد مانند جوشکاری برنج، جوش زریپودری و جوشکاری قوس الکتریکی که رایج‌ترین…

انواع دستگاه جوش

جوشکاری را می‌توان به روش‌های مختلفی انجام داد مانند جوشکاری برنج، جوش زریپودری و جوشکاری قوس الکتریکی که رایج‌ترین روش بین تمام روش‌ها است. برای جوشکاری قوس الکتریکی باید از دستگاهی استفاده کرد تا برق متناوب شهری را به برق مستقیم که مناسب جوشکاری است تبدیل کند، به این دستگاه، دستگاه جوش گفته می‌شود. این دستگاه خود به چندین نوع تقسیم می‌شود، که انواع آن شامل:

. دستگاه جوش ژنراتور الکتریکی

. دستگاه جوش ژنراتور احتراقی

. دستگاه جوش ترانسفورماتور

. دستگاه جوش رکتی فایر

. دستگاه جوش اینورتر

انواع دستگاه جوش بدون الکترود

دستگاه جوش بدون الکترود یکی از جدیدترین دستگاه‌ها در صنعت جوشکاری است که علاوه بر اتصال دو فلز باهم، برای غیرفلزی هم کاربرد دارد، این دستگاه از قوش الکتریکی به جای الکترود و سیم جوش استفاده می‌کند و از قدرت بسیار بالایی برخوردار است. این مدل دستگاه جوش دارای انواع متنوعی است که شامل:

  • دستگاه جوش پلاسما:  در این دستگاه جوش بدون الکترود از پلاسما برای اتصال قطعات استفاده می‌شود. کاربرد این دستگاه برای قطعات فلزی با ضخامت بالا می‌باشد.

 

  • .دستگاه جوش لیزری:  این دستگاه از پرتو لیزر بسیار قوی برای ذوب و اتصال قطعات استفاده می‌کند.

 

  • .دستگاه جوش الکترومغناطیسی: در این دستگاه با الکترومغناطیس جوشکاری قطعات انجام ‌می‌شود و قطعات فلزی با قرار گرفتن در میدان مغناطیسی به یکدیگر متصل می‌شوند.

انواع دستگاه جوش نقطه‌ای

انواع دستگاه جوش

جوشکاری نقطه‌ای یک نوع جوشکاری غیر ذوبی است و مانند دیگر روش‌ها و حالت های جوشکاری طی برخی مراحل انجام می‌شود. در این روش با ارسال پالس‌های الکتریکی در ولتاژ‌های پایین و همچنین جریان‌های بالا به الکترود‌ها انجام می‌شود، ولتاژ و جریان به وجود آمده به همراه فشار زیاد و مناسب باعث ذوب فلزات می‌شود. برای جوشکاری نقطه‌ای مانند روش‌های دیگر به دستگاه جوش نیاز داریم.

دستگاه جوش نقطه‌ای دارای انواع مختلفی است که شامل موارد زیر می‌شوند؛

  • دستگاه جوش نقطه‌ای پدالی
  • دستگاه جوش نقطه‌ای دستی
  • دستگاه جوش نقطه‌ای رومیزی
  • دستگاه جوش نقطه‌ای صافکاری
  • دستگاه جوش نقطه‌ای ایستگاهی

انواع اینورتر جوشکاری فلزات کدامند؟

انواع اینورتر فلز

اینورترهای جوشکاری دارای انواع مختلفی است که با توجه به نوع سطوح باید از دستگاه جوش متناسب استفاده شود. اینورترهای جوشکاری شامل موارد زیر می‌شوند:

  • دستگاه اینورتر جوشکاری تیگ یا آرگون: از این روش برای جوش دادن فولادهای پرکربن، پر آلیاژ، مس و دیگر فلزات استفاده می‌شود. این روش مقاوم‌ترین و تخصصی‌ترین نوع جوشکاری به حساب می‌آید، در این روش معمولا از گاز آرگون که یک گاز خنثی است برای جوشکاری استفاده می‌شود.

 

  • دستگاه اینورتر جوشکاری میگ یا co2: یکی دیگر از انواع اینورترهای جوشکاری۲ اینورترهای میگ یا co2 است، این دستگاه شباهت زیادی با دستگاه قبلی دارد  با این تفاوت که  در این دستگاه به جای گاز آرگون از co2 استفاده می‌شود. در روش میگ سرعت فرآیند جوشکاری در مقایسه با سایر روش‌ها بیشتر است، به همین دلیل یکی از محبوب‌ترین روش‌های جوشکاری است.

 

  • دستگاه اینورتر جوشکاری الکترود یا mma:  این نوع دستگاه‌ها برای جوشکاری فلزات و آلیاژ‌های آهنی کاربرد دارد. عملکرد این دستگاه به این صورت است که یک لایه سیلیسی یا سیمانی بر روی الکترود‌های این اینورترهای جوشکاری وجود دارد و مانع نفوذ اکسیژن به محل جوش می‌شود.

اینورتر جوشکاری تفنگی چیست؟

دستگاه جوش تفنگی از انواع دستگاه جوش می‌باشد که مجهز به تکنولوژیIGBT است و از نظر ظاهری شبیه به دریل می‌باشد، تفاوت اصلی اینورتر تفنگی با دیگر دستگاه‌های جوشکاری، حذف شدن انبر جوشکاری است. این مدل دستگاه این قابلیت را دارد که با کمک آن بتوانیم از الکترودها در تمامی قطرهای آن استفاده کنیم و سرعت کار را بالا ببریم. این مدل از انواع دستگاه جوش جدید در بازار است که با وزن کم طراحی و باعث کارایی بیشتر برای مصرف‌ کننده شده است.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدید ترین مطالب

نتیجه‌ای پیدا نشد.

پربازدید ترین مطالب

مقالات مرتبط